Tűzzel és balesettel zárult a hét

2021. július 19. 08:59

Vihar károk még pénteken, baleset és tűz a hétvégén. Több hektáros terület égett a megyében.

Faágak miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók Debrecen tizenegy utcájába. A csütörtök esti vihar miatt lehasadt faágakat kellett eltávolítaniuk péntek délelőtt is.

Hajdúszoboszlón, a Gönczy Pál utcában egy autó műszerfala gyulladt ki menet közben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Nyolc hektáron égett a száraz avar és gaz Biharkeresztesen, a Bojti úton. A lángok körbálákat és egy tanyát is veszélyeztettek. A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és három vízsugárral oltották el a tüzet.

Pénteken kora este Komádi és Dobaipuszta között öt hektáron foltokban égett a tarló. A komádi önkormányzati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kigyulladt szombat reggel egy hotel szaunája Hajdúszoboszlón, a Mátyás király sétányon. A hajdúszoboszlói és debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított. A hotel vendégei a beavatkozás idejére elhagyták az épületet. A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Szombat délelőtt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, mert egy húsz méteres fa egyik ága lehasadt Debrecenben, az István úton. A tűzoltók kihúzós létrán át kézi erővel távolították el az ágat.

Vasárnap délelőtt egy tíz méteres akácfa törzse kettéhasadt Berettyóújfaluban, a Budai Nagy Antal utcában. A fa a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik dugólétrán át motoros láncfűrésszel kivágták a fát.  

Hosszúpályiban, a Sport utcában egy családi ház udvarán egy személyautó teljes terjedelmében lángolt. A létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Egy autó kigyulladt Berettyóújfalu közelében, a 47-es számú főúton. Az autó motortere égett. A tüzet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották az ott lévők, így az egység az utómunkálatra avatkozott be.

Hajdúszoboszlón, a Kabai úton két autó ütközött össze. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Kilenc hektáros területen tarló és kétszáztizenkettő körbála lángolt Hajdúszovát külterületén vasárnap. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral határolták körbe a lángokat.

Zsákán, a Dankó utcában háromszáz négyzetméteren égett a gaz, ezért vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Tíz hektáron égett a legelő Földes és Derecske között vasárnap délután. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Egy hat méteres vadszilva fa egyik ága lehasadt a bicikli útra Debrecenben, a Mester utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az ágat láncfűrész segítségével.

Két autó ütközött össze vasárnap este Debrecen közelben, a 4-es számú főúton. Az egyik járműben öten utaztak, közülük három ember az összeroncsolódott autóba szorult. A debreceni hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki őket és átadták a mentőszolgálatnak. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket késő este egy földszinti lakás fürdőszobájában Hajdúhadházon, a Nagyág utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Az érzékelő magas szén-monoxid koncentrációt jelzett. A ház két lakóját a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Berettyóújfalui HTP, KMSZ