Lábon álló búzatáblák égtek tegnap

2021. július 15. 09:01

Tűzesetekhez, faágakhoz és állatmentés miatt vonultak a tűzoltók szerdán.

Szerda reggel Hajdúhadházon, a Nap utcában keletkezett tűz. Ezerötszáz négyzetméteren égett a száraz gaz. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy húsz méteres fa egyik ága lehasadt és három személyautóra esett Debrecenben, a Borbíró téren. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

A gyalogos forgalmat veszélyeztette egy ág, amely lehasadt tegnap Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétrán át avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

Berettyóújfaluban, a Krúdy Gyula utcában tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt, ezért a tűzoltók motoros láncfűrésszel 

Tűz keletkezett lábon álló búzatáblában Debrecen közelében, a 35-ös számú főút mellett szerda délután. A tűz gyorsan terjedt három hektáron égett a búza. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók Nagykereki külterületére vonultak, ott is lábon álló búzát pusztított a tűz. Öt hektáron égett a terület, melyet végül a tűzoltók kéziszerszámokkal, avaroltóval és két vízsugárral oltottak el.

Egy családi ház udvarán található kútba esett egy kutya tegnap délután Balmazújvároson, a Batthyány utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók mentőkötél segítségével szabadították ki az állatot.

Két kismacska szorult be egy kandalló alá tegnap este Debrecenben, a Félegyházi Tamás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók megbontották a kandallót, nyílást készítettek a kandalló tűzterében, így a macskák ki tudtak bújni.
 

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP