A kedden nyugodt szolgálat volt, szerdán viszont folyamatos riasztás

2021. június 24. 09:33

Kedden három esethez vonultak a tűzoltók, de szerdán megnövekedett a riasztások száma. Sok tűz volt a megyében.

Egy lehasadt faág miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat kedden délután. A debreceni Dobozi utcába vonultak az egységek, majd a nagyméretű fa több ágát is levágták egy gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel.

Egy személyautó kigyulladt tegnap délután Püspökladányban, a Hadházi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Kedd este Debrecenben, a Budai Ézsaiás utcában egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt, a közúti forgalmat veszélyeztette, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket szerdán Debrecenben, az Egyetem sugárúton, egy földszinti lakásban. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. Egy embert a lakásból a mentőszolgálat kórházba szállított.

Személygépkocsi és motor ütközött össze a debreceni Szabó Kálmán utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és az áramtalanítást végezték el. 

Árokba borult egy személygépkocsi tegnap délelőtt Furtán, a Szabadság úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Vámospércsen, a Béke utcában egy személyautó égett tegnap délelőtt. A nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat.

Szerda délben egy erdészeti munkagép lángolt teljes terjedelmében Nyírmártonfalván, a Melánia út külterületén. Szintén a nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltották el a tüzet.

Avar égett Létavértesen, az Ady Endre utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz avar és gaz Debrecenben, a Nagycsere tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. 

Földes külterületén is gaz égett ezer négyzetméteren. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúhadházon, a Kinizsi utcában égett a száraz avar tegnap délután. A megyeszékhely hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat egy vízsugárral.

Kora este Mezőpeterd közelében egy busz egy motorkerékpárral ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat mentőhelikopterrel szállította kórházba a motorost. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, KMSZ