Szirénáztak a gépjárműfecskendők a hétvégén

2021. június 21. 07:57

Pénteken gázömlést szüntettek meg a tűzoltók, szombaton az M3-as autópályára riasztották az egységeket, vasárnap pedig a szomszédos megye egyik településére is vonultak.

Péntek délelőtt Debrecenben, a 33-as számú főút mellett egy munkagép átvágott egy gázvezetéket. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik teljes védőfelszerelésben mentek le a munkaárokba és a gázömlést megszüntették a gázszolgáltató szakembereinek útmutatása alapján.

Délután ötszáz négyzetméteren égett a száraz gaz Hajdúnánáson, a Réti Dombi Tanyán. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral avatkoztak be.

Hajdúböszörmény-Hajdúvid külterületén hulladék égett háromszáz négyzetméteren. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Szombat hajnalban Hajdúnánás közelében az M3-as autópályán egy autó szalagkorlátnak ütközött. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított. 

Egy nyárfa egyik ága lehasadt Debrecen közelében szombaton, a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Vasárnap reggel Hajdúszoboszlón, a József Attila utcában egy villanyóra szekrény füstölt. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók az áramtalanításra avatkoztak be.

Hulladék égett egy lakóépület mögött Berettyóújfaluban, a Vágókert dűlőben. A tűz egy lakóépületet is veszélyeztetett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy nyolc méter magas távközlési oszlop tetején egy macska beszorult a farkánál fogva egy rögzítőbe vasárnap délben a debreceni Rézmetsző utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létrán át a macskát kiszabadították. 

Egy motorkerékpáros elcsúszott Hajdúszoboszlón, a Gázláng utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók is vonultak, akik az üzemanyagfolyást szüntették meg.

Egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt vasárnap délután Debrecenben, a Táltos utcában. A faág épületre, telefon kábelre és villanyvezetékre dőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Egy lakókocsi égett teljes terjedelmében vasárnap délután Balkányban, a Szőlő úton. A tűz lakó, és melléképületeket veszélyeztetett. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy klímaberendezés füstölt Nádudvaron, a Fő utcában tegnap kora este. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítás után egy vízsugárral visszahűtötték a berendezést.

Fotó: Berettyóújfalui HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Nyíradonyi KÖ