A beavatkozások hétvégén

2021. május 03. 08:26

Pénteken balesetek miatt vonultak a tűzoltók, szombaton tűzhöz riasztották az egységeket, vasárnap pedig kidőlt fák adtak munkát.

Péntek hajnalban egy szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Tiszavasváriban, a Damjanich utcában egy családi ház fürdőszobájában. A fürdőszobában egy nyílt égésterű gázkazán működött. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik méréseket végeztek a házban. A mérések kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a levegőben. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy nagyméretű cseresznyefa kettéhasadt péntek reggel Debrecenben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A fa egyik ága egy kocsibejáróra dőlt, a gépjárműforgalmat akadályozta. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy traktor és egy személyautó ütközött össze Hajdúnánáson, a Balmazújvárosi úton. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Pénteken délben Debrecenben, a Széchenyi utcában egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették az üzemanyag folyást.

Megdőlt egy tíz méteres fa a közúti forgalmat és a gyalogos forgalmat veszélyeztette pénteken Debrecenben, a Szombathi István utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát láncfűrésszel távolították el.

Összehordott fa darálék füstölt és izzót Debrecenben, a Derék utcában este. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Szombat délután öt köbméternyi fa nyesedék égett Debrecenben, a Derék utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kora este Debrecenben, a Bem téren egy társasház folyosójára füst áramlott az egyik lakásból, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. A lakásban étel leégés miatt keletkezett füst, így a tűzoltók az átszellőztetést végezték el.

Két személyautó ütközött össze vasárnap délben Debrecenben, a Külső Diószegi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Egy meggyfa dőlt az úttestre Hajdúböszörményben, az Erdély utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy tíz méteres kiszáradt fa az úttestre dőlt Ebes külterületén vasárnap délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel megszüntették a forgalmi akadályt. 

Egy melléképület égett teljes terjedelmében vasárnap délután a debreceni Keresztesi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik három vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületben volt két gázpalack, amelyek felrobbantak a hő hatására.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Hajdúböszörményi KÖ