Avartüzek határozták meg a húsvéti hétvége beavatkozásait

2021. április 06. 08:22

Számos avartűzhöz riasztották a megye tűzoltóit az ünnepi hétvégén.

Csütörtökön délelőtt Nádudvar és Elep között kétezer négyzetméteren égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Délután Bihartorda és Sáp között a közút mellett az árokpart égett kétszáz négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet kéziszerszámok segítségével. Hajdúhadházon, a Bedő Albert utcában foltokban égett a száraz avar, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltottak el egy vízsugárral. Egy hektáron égett a száraz avar az M35-ös autópálya mellett, Hajdúnánás külterületén. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Nyírmihálydi közelében az árokpart égett ötszáz négyzetméteren. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati egységek oltották el a tüzet. Egyek külterületén a nádasban keletkezett tűz, melyet a város önkormányzati tűzoltói oltottak el vízsugárral és kéziszerszámokkal. A csatornapart lángolt Sárrétudvariba, az Eszteró utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. Kaba külterületére a kabai önkéntes tűzoltók mellett a püspökladányi hivatásos egység is vonult. Ott is az árokpart égett.

Felhalmozott széna lángolt Hajdúdorogon, a Balogh Sándor utcában csütörtökön. A tűz lakóházat is veszélyeztetett. A hajdúböszörményi és hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy tárolóban keletkezett tűz Magyarhomorogon, a Kölcsey Ferenc utcában csütörtökön kora este. A lángokat a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el.

Csütörtökön este két helyszínen is tűz volt Hajdúszováton. A Görgey utca végébe a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, ahol másfél hektáron égett a nádas. A tűz átterjedt egy közelben lévő napelempark területére. A tüzet az egységek kéziszerszámokkal fékezték meg. A debreceni hivatásos tűzoltók a település külterületére vonultak, ott több nádkúp égett. Az tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Péntek délután két autó ütközött össze Zsákán, a Bethlen Gábor utca és a 47-es számú főút kereszteződésében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket.

Pocsajon, a Mező utcában egy autó teljes terjedelmében lángolt pénteken kora este. A létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 Két autó ütközött össze Debrecenben, a Miklós és az Antal József utca sarkán késő este. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. 

Szombaton egy autó egy kerítésnek ütközött Balmazújvároson, a Debreceni utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet.

Szombaton délután Hajdúhadházon, az Epres utcában a száraz gaz égett. A tüzet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.

Egy melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Hajdúszoboszlón, a Balassa utcában szombaton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Derecske és Konyár között ötszáz négyzetméteren égett az avar. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szombat este egy családi ház kéményében a korom égett Hajdúböszörményben, az Újfehértói utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéménykotró segítségével a kéményt kitakarították, így az égést megszüntették.

Gázpalack izzott szombatról vasárnapra virradó éjjel egy nyári konyhában Létavértesen, az Ady Endre utcában. A létavéresi önkormányzati tűzoltók a gázpalackot elzárták, az épületből kihozták, majd egy vízsugár segítségével visszahűtötték.

Villanyoszlopnak és kerítésnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap a déli órákban Nyírlugoson az Encsencsi utcában. A helyszínre a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet.

Fél hektáron égett az aljnövényzet, Egyeken a Papp tanyán vasárnap kora délután. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kézszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Foltokban égett a nádas és az aljnövényzet mintegy tizenkét hektáros területen hétfőn délután Hajdúszoboszló és Nádudvar között a Zsoldos dűlőben. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal oltották el a tüzet.

Foltokban égett a nádas egy kilométer hosszan a Kösely csatorna partján Hajdúszoboszló és Nádudvar között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.