Elismerések és születésnapi ajándéktárgyak márciusban is

2021. április 01. 10:47

Hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerését kapta több kolléga is március végén. Emellett a hagyományoknak megfelelően a belügyminiszter és a főigazgató elismerését, ajándéktárgyát vehetik át a hatvanadik, illetve ötvenedik születésnapjukat ünneplő kollégák. Az elismeréseket az elmúlt hónapokban megszokott módon, szolgálati helyükön kapják meg az érintettek.

Január 13-án Nagy Tibor tűzoltó százados és Szili Péter tűzoltó őrmester, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka és beosztott tűzoltója észlelte, hogy egy családi ház melléképülete teljes terjedelemben ég, és a tűz már átterjedt a lakóépületre is. Haladéktalanul a helyszínre siettek, és megkezdték az oltást, majd a kiérkező tűzoltóegységet segítették a további munkálatokban. Példaértékű helyzetfelismerésükkel, határozott beavatkozásukkal megakadályozták a súlyosabb káresemény bekövetkezését. Hősies helytállásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója elismerésben részesítette a két kaposvári tűzoltót.

Február 13-án egy családi ház kéményében meggyulladt a lerakódott kátrány. A helyszínre elsőként az éppen szabadnapját töltő Laki Krisztián tűzoltó zászlós, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője érkezett, aki áramtalanította az épületet, saját porral oltó készülékével megkezdte a beavatkozást, mindeközben a megyei műveletirányítást és a már vonuló tűzoltóegységet is folyamatosan tájékoztatta. Kiemelkedően gyors és szakszerű intézkedéseinek köszönhetően személyi sérülés nem történt és az anyagi kárt is sikerült minimalizálni. Hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerésben részesítette a zászlóst.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem állományában, a vízügyi hatósági szakterületen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából miniszteri emléktárgy elismerésben részesítette dr. Tóth Éva rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezető-helyettesét.

Hatvanadik születésnapja alkalmából a belügyminiszter emléktárgyat adományozott Érces Ferenc tűzoltó ezredesnek, a BM OKF megelőzési és engedélyezési szolgálat szolgálatvezetőjének és Kuk János László tűzoltó ezredesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezetőjének. Ötvenedik születésnapja alkalmából a belügyminiszter emléktárgyát kapta Gulyás László tűzoltó ezredes, a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, illetve Haskó György tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatvanadik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Barna Pált, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőmesterét, Holló Éva rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály előadóját, Kutas Imre tűzoltó őrnagyot, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét, valamint Szepesi Gábor Tibor tűzoltó alezredest, a nyíregyházi katasztrófavédelmi kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztályának vezetőjét.

Ötvenedik születésnapja alkalmából a főigazgató emléktárgyát veheti át Árvai László tűzoltó törzszászlós, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka, Bagossy Péter István tűzoltó főhadnagy, a ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka, Borbélyné dr. Lassú Edina Anita rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztályának vezetője, Fehér István tűzoltó főtörzsőrmester, a ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Halász Gábor Józsefné rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a JOGAR Továbbképző Központ és Hotel előadója, valamint Hegedűs Csaba tűzoltó főtörzsőrmester, a körmendi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

Góra Zoltán emléktárgyat adományozott ötvenedik születésnapja alkalmából Iszlai Mariann tűzoltó alezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálat kiemelt főelőadójának, Kovács Zoltán István tűzoltó alezredesnek, a BM OKF tűzoltósági főosztály kiemelt főreferensének, Kovalik Zoltánnak, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakmunkásának, Krainhoffer Tamás tűzoltó főtörzsőrmesternek, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, Lovászi József Péternek, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondnokának, Lukács Béla tűzoltó zászlósnak, a gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének és Németh Miklós tűzoltó törzszászlósnak, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei műveletirányítási ügyelete referensének. 

Szintén a főigazgató születésnapi ajándéktárgyát kapta Paksi Tibor tűzoltó zászlós, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, Pálfalusi Péter György tűzoltó főtörzsőrmester, a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség referense, Petre Csilla Magdolna, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőmestere, Réman Péter tűzoltó főtörzsőrmester, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztályának referense, valamint Sági József tűzoltó százados, a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka.

Ötvenedik születésnapja alkalmából az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgy elismerésben részesítette Sőrés Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Szabó Albin tűzoltó őrnagyot, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főügyeleti osztály ügyeletvezetőjét, Szarvák Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Tégla István tűzoltó főtörzsőrmestert, a marcali hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Tóthi Györgyöt, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő mesterét, Turi Imre tűzoltó alezredest, a szeghalmi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét és Urbán Csaba tűzoltó főtörzsőrmestert, a makói hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.