Tűz és mérgező gáz

2021. március 30.

A nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak a legtöbbet hétfőn szabadtéri tűzhöz. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat pedig szén-monoxid miatt riasztották.

Hétfőn délben Konyár-Sóstón, a Zöldmező utcában ezer négyzetméteren égett foltokban a gaz. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Nyírmihálydiban, a Nyár utcában a nádas égett emiatt a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Ezer négyzetméteren lángolt a száraz gaz és avar Szerepen, a Keményi utca végében. A tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották le kéziszerszámok segítségével.

Csemete nyárfaerdő aljnövényzete égett ötszáz négyzetméteren Nyírmihálydiban, a Temető utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kétezer négyzetméteren lángolt a nádas Földesen, a Keleti Fény utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Szabad területen égett a gaz ötszáz négyzetméteren Hosszúpályiban, a Halom utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok és vízsugár segítségével fékezték meg a tüzet.

Egy családi házban a szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket hétfőn kora este Hajdúszoboszlón, a Makkos Ferenc utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A házban egy nyílt égésterű kazán volt, amelyet ideiglenesen lezártak. Az eset során nem sérült meg senki.

A csatorna parton foltokban égett a nádas Berettyóújfalu külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók gyalogosan tudták megközelítik a tüzet, amelyet kéziszerszámokkal oltottak el. 

Fotó: Püspökladányi HTP, Nyíradonyi KÖ, Hajdúszoboszlói KÖ