Március utolsó hétvégéjén történt

2021. március 29. 09:04

Sok riasztásuk volt a tűzoltóknak a hétvégén. Nagyrészt szabadtéri tűzhöz vonultak az egységek. Szombat egy közúti balesetnél egy kamion sofőrt szabadítottak ki a roncsból.

Péntek délelőtt Debrecenben, a Ormós Lajos utcában egy nyárfa kidőlt és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Hulladék égett délelőtt Hajdúszoboszlón, a Szováti útfélen egy fém konténerben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy családi ház kéményében a korom égett Hajdúhadházon, a Csokonai utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal a kéménytüzet megszüntették.

Kétezer négyzetméteren égett az avar Tetétlenben, a Jókai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett a kabai önkéntes egység is vonult. A lángokat egy vízsugár segítségével és kéziszerszámokkal fékezték meg. Egy családi ház udvarán ötven négyzetméteren égett a gaz és háztartási hulladék Hosszúpályiban, a Nyár utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Háromszáz négyzetméteren lángolt a gaz Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Péntek délután Debrecenben foltokban égett a száraz avar és a gaz. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy traktor és egy teherautó ütközött össze szombat reggel Nagyhegyes külterületén. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották. A teherautó sofőrje az összeroncsolódott kamionfülkébe beszorult, ezért őt a tűzoltók feszítő-vágó berendezés és nyomató henger segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálatnak. A sofőr mentőhelikopterrel került kórházba. 

Délután Püspökladányban, a Báthori fejedelem utcában nyolc bála lucerna égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Egy tűzjelző adott le jelzéseket szombat délután egy hajdúnánási üzletben. A hajdúnánási hivatásos és balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták az épületet. Az egyik helyiségben egy kapcsoló szekrény füstölt. A beavatkozás idejére a boltot negyvenheten hagyták el.  

Huszonöt körbála gyulladt meg Hosszúpályiban, a Rákóczi utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók mellett a konyári önkénteseket is riasztották. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szombaton is sok szabadtéri tűzhöz riasztották az egységeket. Nyírmihálydiban, a Nyár, a Nádlós és a Rákóczi utcába is vonultak a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók. Hajdúszovát és Földes között a nádas égett, oda a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották. A Püspökladány és Nádudvar közötti területre a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, avartűzhöz. Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben is tűz keletkezett, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók fékeztek meg. Debrecenben, a Derék utcába a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, kisebb nádastűzhöz. Berettyóújfaluban pedig a Csalogány utcába vonultak a város tűzoltói szabadtéri tüzet oltani.

Vasárnap reggel egy fakunyhó és a körülötte lévő fakerítés égett teljes terjedelmében Hajdúnánás külterületén, az Ószőlő dűlőben. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Délután Hajdúhadház külterületén fa nyesedék égett, a füst akadályozta a közúti forgalmat. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Nádas égett foltokban háromezer négyzetméteren Egyek külterületén. Az egyeki önkormányzati kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkozott be. Monostorpályiban, az Arany János utcában ötszáz négyzetméteren égett a gaz. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Késő délután Hajdúhadházon, a Bedő Albert és a Szélső utca közötti területen az avarban keletkezett tűz. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Fotó: Hajdúszoboszlói KÖ, Hajdúnánási HTP, Balmazújvárosi ÖTP, Hajdúböszörményi KÖ, Püspökladányi HTP