Mérgező gáz, közúti baleset és szabadtéri tűz

2021. február 26. 09:07

Szén-monoxid miatt vonultak a tűzoltók Tiszavasváriba és Szentpéterszegre. Hajdúhadházon nádas tűz volt, Debrecenben pedig közúti baleset csütörtökön.

Visszaáramlott a füst a kályhából egy családi ház egyik szobájában. Az eset Tiszavasváriban, a Déryné utcában történt csütörtök hajnalban. Az érintett szobában három gyerek aludt. A család a mentőszolgálatot hívta. A mentők mellett a város önkormányzati tűzoltói és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók is vonultak. Az egységek a házat és a fűtőberendezést átvizsgálták valamint méréseket végeztek. A három gyereket a mentőszolgálat kórházba szállította, a tűzoltók a kályhát lezárták.

Délután Szentpéterszegre, a Köztársaság utcába is szén-monoxid miatt riasztották a tűzoltókat. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A gázszolgáltató a gázkészüléket kizárta a rendszerből. Az eset során nem sérült meg senki, mert az ott lakó idős embernek jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő.

A nádas égett tegnap Hajdúhadházon, az Árpád utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Két személyautó ütközött össze délután a debreceni Szotyori utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók az egyik autó vezetőjét feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki az összeroncsolódott autóból. A mentőszolgálat a sofőrt kórházba szállította.