Tűzesetek és műszaki mentések

2021. február 22. 08:15

Pénteken, szombaton és vasárnap is vonultak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében.

Péntek délután Püspökladányban, a Csillag utcában egy kazánházban felhalmozott papírhulladéknál keletkezett tűz. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion pénteken késő este az M3-as autópályán. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet. Az áramtalanítás mellett az üzemanyagfolyást is megakadályozták, majd a nyergesvontató alá szorult szalagkorlátot feszítővágó berendezés segítségével eltávolították. A kamion vezetője nem sérült meg. 

Tűz volt egy hajdúhadházi családi házban szombat délelőtt a Béke útján. A ház több szobája valamint a tetőszerkezet egy része is lángolt. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

Szombat délután leomlott egy téglakerítés Debrecenben, a Nyíl utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal a téglafal meglazult  részét tovább bontották.

Bocskaikertben, a Kulacs úton egy melléképület falai égtek kora este. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el.

Felborult egy személyautó vasárnap délelőtt Debrecen külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azt. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúböszörményi KÖ