Tűz volt több helyen a megyében a hétvégén

2020. június 29. 09:31

Péntek délután vihar volt ismét a megyében, szombaton többek között társasházi tűzhöz vonultak az egységek, vasárnap pedig egy lakóház égett le.

Buszmegállót és a gyalogos forgalmat veszélyeztette több elszáradt faág a debreceni Bartók Béla utcában. A város tűzoltói vonultak péntek reggel, majd a faágakat motoros láncfűrész segítségével levágták.

Egy kutya kerítés rácsai közé szorult péntek reggel, emiatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Debrecenben, az Olajfa utcában. A tűzoltók az állatot egy csapszegvágó segítségével szabadította ki.

Kigyulladt egy lakatlan családi ház tetőszerkezete péntek délben Hajdúböszörményben, a Botond utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral határolták körbe a lángokat. 

Délután viharos széllel elérte Hajdú-Bihar megyét is az eső. Fa miatt vonultak az egységek Hajdúhadházra, Hajdúböszörménybe, Debrecen több pontjára és Balmazújváros Tiszacsege közötti útszakaszra. Több esetben veszélyeztette a forgalmat a lehasadó faág, a debreceni Leiningen utcában pedig egy kettéhasadt fűzfa lakóházra is ráborult. A hirtelen jött csapadék Görbeházán és Hajdúnánáson okozott gondot, oda vonultak a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, akik kiszivattyúzták a esővizet. Az önkéntes tűzoltók is beavatkoztak péntek este Balkányban és Szakolyban.

Szombaton Debrecen, Hajdúböszörmény és Balmazújváros több pontján avatkoztak be a tűzoltók lehasadt faágaknál illetve kidőlt fáknál.

Délután Debrecenben, a Jósika utcában a szigetelőanyag gyullad be tetőszigetelés közben. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a kisebb lángokat.

Püspökladányi hivatásos tűzoltók Püspökladányba, a Bocskai utcába vonultak szombat késő délután. Egy társasház erkélyén tűz keletkezett, majd a tűz átterjedt lakás redőnyére és berendezési tárgyakra is. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat és a társasház lépcsőházát átszellőztették.

Egy nagyméretű körbála füstölt Komádiban vasárnap reggel. A komádi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkoztak be.

A gyalogos forgalmat veszélyeztette egy lehasadó faág Debrecenben, az Apafi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létra és mentőkötél segítségével a veszélyhelyzetet megszüntették.

Hajdúhadház külterületén kis területen a száraz gaz és szemét égett délben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Vasárnap délután Debrecen-Nagycserén lángok csaptak fel egy házban. Az épület tetőszerkezetére is átterjedt a tűz. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral határolták körbe a lángokat. A házban volt egy gázpalack, ami a hő hatására felrobbant. A tűzben nem sérült meg senki, de az ott lakó ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Este tűz volt a debreceni szeméttelepen, a Vértesi úton. Százötven négyzetméteren égett a hulladék. A debreceni hivatásos egység egy vízsugárral avatkozott be.

Fotó: Debreceni HTP