Tartalomjegyzék

Szerdán történt

2020. május 21.

Reggel balesethez vonultak az egységek, napközben faágakhoz, este pedig tűznél voltak.

Szerdán korán reggel egy autó az úttestről lesodródott, majd az oldalára borult Debrecen közelében, a Vekeri tónál. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. A autóban ketten ültek, az egyik utas ki tudott szállni, de társát a tűzoltók emelték ki a járműből. Őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy út menti fáról egy faág lehasadt Debrecenben, a Kemény Zsigmond utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Délben Hajdúszoboszló és Nádudvar között egy tíz méteres faág a közútra dőlt, a közúti forgalmat veszélyeztette. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták össze a fát. Szintén faág hasadt le és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, az István úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak és levágták az ágakat. Balmazújvároson, a Debreceni utcában egy nagyméretű meggyfa egy lakóház csatornájára dőlt. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók távolították el a veszélyt jelentő faágakat.

Este száraz avar, nádas égett Kabán, a Kert utca végében. A kabai önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.
 

Fotó: Debreceni HTP