Szerdán történt

2020. május 21. 09:37

Reggel balesethez vonultak az egységek, napközben faágakhoz, este pedig tűznél voltak.

Szerdán korán reggel egy autó az úttestről lesodródott, majd az oldalára borult Debrecen közelében, a Vekeri tónál. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. A autóban ketten ültek, az egyik utas ki tudott szállni, de társát a tűzoltók emelték ki a járműből. Őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy út menti fáról egy faág lehasadt Debrecenben, a Kemény Zsigmond utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Délben Hajdúszoboszló és Nádudvar között egy tíz méteres faág a közútra dőlt, a közúti forgalmat veszélyeztette. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták össze a fát. Szintén faág hasadt le és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, az István úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak és levágták az ágakat. Balmazújvároson, a Debreceni utcában egy nagyméretű meggyfa egy lakóház csatornájára dőlt. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók távolították el a veszélyt jelentő faágakat.

Este száraz avar, nádas égett Kabán, a Kert utca végében. A kabai önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.
 

Fotó: Debreceni HTP