Szombat délután riasztották a legtöbbet a tűzoltókat

2020. május 18. 08:20

Bár nyugodtabb volt a hétvége, szabadtéri tüzekhez mégis vonultak az egységek.

Péntek délelőtt egy akác fa egyik ága a gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Balogh Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrésszel levágták az ágat.

A Hortobágyon, a 33-as számú főút mellett négy hektáros területen égett a csatornapart. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Tűzhöz riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat szombat délután Debrecenbe, az Apafa vasúti átjáróhoz. Száraz avar és gaz égett, melyet a tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el.

Földes és Hajdúszovát között egy bokros területen is tűz keletkezett, a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Füves terület égett Tégláson, a hajdúböszörményi egységet riasztották. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kétszer is riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat Sáp és Báránd közé szombat délután. Először egy nyílt területen égett az avar, később pedig a vasúti pálya mellett csaptak fel a lángok. A hivatásos tűzoltók mellett a sápi önkéntes egységek is beavatkoztak, így sikerült a lángokat eloltani kéziszerszámokkal, vízsugárral valamint puttonyfecskendővel.

Vasárnap délelőtt három autó ütközött össze Püspökladányban, a Damjanich és a Bocskai utca kereszteződésében. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A balesetben nem sérült meg senki.