Tűz és szén-monoxid mérgezés

2020. április 03. 09:05

Több helyre vonultak az egységek csütörtökön szabadtéri tűz miatt. Este pedig Berettyóújfaluban szén-monoxid érzékelő adott le jelzéseket, amely életet mentett.

Csütörtökön Nádudvaron, a Vay Miklós utca végében keletkezett tűz. Háromszáz négyzetméteren égett a száraz avar egy üres telken. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezésre a tűz kialudt, így az egységek kéziszerszámokkal az utómunkálatokat  végezték el. Debrecenben, az Almáskert utcában háromszáz négyzetméteren égett gaz. A debreceni hivatásos egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Száz négyzetméteren égett a gaz Egyeken, a Szigeti tanyában. Az egyeki önkormányzati egység vonult. Később hét hektáron égett a nádas a derecskei Kandia utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Püspökladány közelében a 4-es számú horgásztó mellett másfél hektáron lángolt a nádas. Egy vízsugárral oltották el a tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók. Berettyóújfaluban, a Hétvezér utcában húsz négyzetméteren volt tűz. A lángokat a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el.

Este szén-monoxid érzékelő adott le jelzéseket a berettyóújfalui Vadász utcában, egy családi házban. A nyílt égésterű gázkazán közelében a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A mentőszolgálat a helyszínről a három fős családot kórházba szállította. A kórház információi alapján szén-monoxid mérgezést szenvedtek.