Kedd délután hatalmas lángokkal égett a nádas Szentpéterszegen

2020. április 01. 10:09

Hajdúhadházon, Szentpéterszegen és Geszteréden is szabadtéri tűzhöz riasztották az egységeket. Debrecenben pedig egy faág hasadt le.

Tegnap délután harminc négyzetméteren égett a száraz avar Hajdúhadházon, a Méhészkert utca végében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt Debrecenben, a Panoráma úton. A gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztette. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létrán keresztül motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

Tizennégy hektáron égett a nádas és a bozótos Szentpéterszegen, a Petőfi utca végében. A berettyóújfalui és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a területet, majd oltották el a tüzet. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi művelteti szolgálat.

Este Geszteréden, a Kállói utcában két hektáron lángolt az avar. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Fotó: Nyíradonyi KÖ, Berettyóújfalui HTP, Hajdúböszörményi KÖ