Utolsó márciusi hétvége

2020. március 30. 07:52

A három nap alatt sokat riasztották a tűzoltókat. Több helyen avartűz miatt vonultak az egységek, ezeken kívül több ingatlanban is keletkezett tűz a hétvégén.

Számos alkalommal vonultak a megye tűzoltói égő aljnövényzet oltásához pénteken.  Debrecenben három helyen csaptak fel a lángok, de avartűz miatt dolgoztak a tűzoltók Hajdúszoboszlón, Hajdúhadházon és Kokadon is.

Egy személygépkocsi, egy teherautó és egy kisbusz ütközött össze pénteken a déli órákban, Debrecenben, a Nyíl utcán. A debreceni hivatásos tűzoltók a sérült járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított. 

Robogó és személygépkocsi ütközött össze pénteken délben Hajdúdorogon, a Tokaji utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították, majd a motorolaj és az üzemanyag szivárgását megállították. 

Kigyulladt egy lakóépület melléképülete pénteken késő délután Sárrétudvariban, a Rákóczi utcában. A tűz a lakóépületbe is belekapott. A püspökladányi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az ingatlanban négyen éltek, ők ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Ezer négyzetméteren égett az avar Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn szombaton hajnalban. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Veszélyesen megdőlt egy tíz méteres fenyőfa szombat délelőtt Debrecenben, az Epreskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Ezer négyzetméteren égett a nyárfaerdő aljnövényzete Létavértes és Bánk között. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szivárgó gázpalack miatt riasztották a tűzoltókat szombaton kora délután Debrecenbe, a Sikló utcába. A debreceni hivatásos tűzoltók a palackot kihozták az épületből, majd elzárták. Az ingatlant átszellőztették és áramtalanították. 

Két hektáron égett a száraz avar szombaton délután Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő szombaton délután Hajdúböszörményben, a Kolozsvár utcában. A helyszínre kiérkező debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban ahol kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A gázkészüléket a gázszolgáltató a rendszerből kizárta az ingatlan azonban egyéb módon fűthető maradt.

Családi ház mellé épített garázs gyulladt ki szombaton délután Hajdúdorogon, a Vásárhelyi utcában. A tűz több helyen átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. A tűzben két gázpalack is megsemmisült. A helyszínen a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Az egységek a tetőt megbontották, majd az épületet átszellőztették. 

Az avartüzek határozták meg a tűzoltók vasárnapját is. Számos riasztás érkezett a megye különböző pontjairól. Hajdúsámsonba, Téglásra, Hajdúböszörményben három helyre és Mikepércsre is vonulniuk kellett a hivatásos egységeknek. A kabai önkéntes tűzoltók pedig nádas tüzet oltottak Kaba külterületén.

Egy hat négyzetméteres ház és a hozzáépített tároló égett teljes terjedelmében vasárnap délután Tégláson, a Nyárias utcában. A helyszínen a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy húsz négyzetméteres épület gyulladt ki és égett teljes terjedelmében, Debrecenben, a Gáspár György kertben. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületben berendezési tárgyak, szerszámok és hat nyúl is volt. A tűzesetet során három közülük elpusztult.

 

Fotó: Berettyóújfalui HTP, Hajdúnánási HTP, Püspökladányi HTP, Debreceni HTP