Sok tűzeset volt a hétvégén

2020. március 23. 09:26

Rengeteg riasztásuk volt a tűzoltóknak. Nádas égett és a száraz gaz a megye több pontján.

Pénteken délután Fülöpön, a Darvasalj utcában a csatornaparton égett a száraz gaz foltokban. A nyíradonyi hivatásos és a fülöpi önkéntesek oltották el a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Nagykerekiben, a Jókai utcában négy hektáron lángolt az avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Debrecenben, az Egyletkert utcában  száz négyzetméteren égett a gaz. A debreceni hivatásos tűzoltók fékezték meg a tüzet kéziszerszámokkal.

Tizenkét hektáron lángolt a nádas és a gaz Hajdúszoboszló és Nádudvar között pénteken. A hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

Nádas égett egy hektáros területen Nyírmihálydiban, a Fürdő utcában. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos egységek kéziszerszámokkal és két vízsugárral avatkoztak be.

Hajdúbagoson, a Nagy utcában másfél hektáron égett az avar. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Péntek este Derecske külterületén ötszáz négyzetméteren a nádas égett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Egy autó kigyulladt a debreceni Vág utcában este. A jármű teljes terjedelmében lángolt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltottál el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Ebes és Debrecen között a 4-es számú úton egy személygépkocsi az árokba hajtott. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Szombat délelőtt három hektáros területen lángolt a debreceni Vekeri tónál a nádas és az erdő aljnövényzete. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Bojt külterületén is nádas égett, két hektáron. A füst a lakóházakat és a közúti forgalmat is veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottál el a tüzet.

Szombat délután Tetétlenen, a Jókai utca végében egy hektáron lángolt az avar. A püspökladányi hivatásos és kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Csatorna parton is a nádas égett Püspökladány és Sárrétudvari között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kapták a riasztást.

Egy nagyméretű reklámtábla papírját szedte le a szél szombaton a debreceni Mikepércsi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították a papírt, mert az a közúti forgalmat veszélyeztette.

Késő este tűz keletkezett egy családi ház egyik szobájában Balmazújvároson, a Hársfa utcában. A lángokat a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg. A ház lakója ideiglenesen a szomszédokhoz költözött.

Nádas, cserjés, erdő aljnövényzete égett vasárnap több hektáros területeken Hajdú-Bihar megyében. Délelőtt Nyíradony-Tamásipusztán kellett a debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk. Délután Konyár külterületén a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók és a konyári önkéntesek oltották el a nádastüzet, amely tizenöt hektárt érintett. Hosszúpályi külterületén a létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el a cserjést. Később Hajdúszoboszló és Nádudvar között a csatorna parton keletkezett tűz. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre, majd négy vízsugárral határolták körbe a lángokat.  

Álmosdon, a Kossuth utcában egy családi ház kéményében a korom lerakódott és izzani kezdett. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át tisztították ki a kéményt.  

A püspökladányi vasútállomáson egy tizenkét üres vagont vontató mozdony kisiklott az első öt vagonnal. A mozdonyvezető nem sérült meg. A mozdonyból üzemanyag folyt a kavicságyazatra. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral biztosították a helyszínt a vasúti szakemberek kiérkezéséig. A baleset a személyszállítást nem akadályozta.

Egy lakóház tetőszerkezetén a szél egy lemezdarabot felszakított vasárnap délután Egyeken, a Fő utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók dugólétrán át kéziszerszámokkal távolítottak el a lemezdarabot.

Szakolyon, a Petőfi utcában egy családi ház kéményében a korom égett. A nyíradonyi hivatásos, a szakolyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek kéménygolyó segítségével távolították el az izzó részeket. 

Fotó: Balmazújvárosi ÖTP, Berettyóújfalui HTP, Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Püspökladányi HTP, KMSZ