Tartalomjegyzék

Szabadtéri tűz és műszaki mentés

2020. március 19.

Sok riasztás volt tegnap a egységeknek. A legtöbbet ismét a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak.

Debrecenben, a Szenczi Molnár Albert utcában egy fa egyik ága elszáradt a gyalogos forgalmat veszélyeztette tegnap reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át eltávolították az ágat.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze tegnap délelőtt Debrecen közelében a 4-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi mobil labor vonult a ráfutásos balesethez, ők átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azokat. A balesetben az autók vezetői és utasai nem sérültek meg. A kisteherautó fűtéstechnikai felszereléseket szállított, amely szintén sértetlen maradt.  

Hosszúpályiban, a Kolduskert dűlőben kétezer négyzetméteren égett a száraz avar, valamint a fiatal akácos aljnövényzete. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Családi ház tetőszerkezete égett két négyzetméteren tegnap délben Monostorpályiban, a József Attila utcában. A létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángolt.

Két hektáron égett a száraz avar Nyírmihálydiban, a Szöllő utcában délután. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Hosszúpályi és Konyár között  a vasúti töltésnél háromszáz méter hosszan égett a gaz. A létavértesi önkormányzati egységek kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Báránd és Földes között a 42-es számú főúton egy nyerges vontató egy személyautóval ütközött össze szerda délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és elvégezték az áramtalanítást.

A Derecske és Kaba közötti útszakaszon ezer négyzetméteren lángolt a csatornaparton a nádas. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Nádudvar és Hajdúszoboszló között a csatornaparton három hektáros területen a nádas égett foltokban. A hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg lángokat.  

Pocsaj és Esztár között a külterületen ezer négyzetméteren lángolt a száraz gaz. A vasúti átjáró közelében volt a tűz, ezért az veszélyeztette a vasúti forgalmat. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.