Avartüzek és fakidőlések hétfőn

2020. február 25. 08:34

Az avartüzek és a viharos szél is munkát adott hétfőn Hajdú-Bihar megye tűzoltóinak.

Hétfő hajnalban Debrecen külterületén egy fa az útra dőlt, és a forgalmat akadályozta. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Debrecenben, a Derék utcában egy ecetfa dőlt egy autóra. A tűzoltók láncfűrésszel távolítottak el a fát.

Hétfő reggel egy iskola konyhájában a szén-monoxid érzékelő adott le jelzéseket Körösszegapátiban, a Kossuth utcában. A berettyóújfalui hivatásos és komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik méréseket végeztek. A mérések kis mennyiségű a szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A gázszolgáltató a négy főzőzsámolyból kettőt ki kizárt. Másik kettővel a főzés biztosítható volt. A konyhában négy ember tartózkodott, őket a mentőszolgálat megvizsgálta, információik szerint nem sérültek meg. Az iskola tanulóinak és dolgozóinak nem kellett elhagyni az épületet a beavatkozás ideje alatt.

Délelőtt Debrecenben Ondód bevezető szakaszán egy nagyméretű fa villanyvezetékre dőlt. A debreceni Lóskúti utcában is veszélyesen megdőlt egy fa, lakóházat veszélyeztetett. A tűzoltó gépezetes tolólétrán avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

Ötszáz négyzetméteren a száraz avar égett Berettyóújfaluban, a Kádár Vitéz utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután Földes és Hajdúszovát között a nádas égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Derecske és Konyár között a száraz avar égett, ötszáz négyzetméteren, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Tetétlen külterületén, egy hektárnyi területen foltokban égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltó két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kora este Hajdúszoboszlón, a Hősök terén egy reklámfelirat egyik világító betűje gyulladt ki. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Fotó: Debreceni HTP;Berettyóújfalui HTP;Püspökladányi HTP