Hétvégén történt

2020. február 17. 07:46

Vasárnap este egy közlekedési balesethez a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult. A jármű ki is gyulladt az ütközés után.

Villanyvezetékre és kerítésre dőlt péntek délelőtt egy fa Debrecenben, a Meszesi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók teleszkópos ágvágó segítségével eltávolították a fát.  

Egy négyzetméteren égett az avar Hosszúpályiban, az Erdő utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kigyulladt egy személygépkocsi szombat hajnalban Földesen az Ady Endre utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.  

Veszélyesen megdőlt egy tizenöt méteres fa szombaton délelőtt Hajdúdorog és Hajdúnánás között a 3502-es számú főút mellett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a közúti forgalmat veszélyeztető növényt.  

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy ház egyik helyiségében szombat délelőtt Hajdúhadházon a Hunyadi utcában. Az ott tartózkodók a tüzet eloltották. A tűz nem terjedt tovább. A helyszínen a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat elvégezték, majd az épületet átszellőztették.  

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere szombat délután Egyeken, a Rákóczi Ferenc utcában. A tüzet az ott tartózkodók eloltották. A helyszínre az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik elvégezték az utómunkálatokat. A menőszolgálat egy embert kórházba szállított.  

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület szombat este Hajdúnánáson, a Vörösmarty utcában. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből kihoztak két gázpalackot is.  

Árokba hajtott egy személygépkocsi szombat késő este Debrecen és Hajdúsámson között. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A járműben egy ember utazott, aki információink szerint nem sérült meg.

Fának csapódott egy személygépkocsi vasárnap reggel Létavértesen, a Baross utcában. A sofőr beszorult a járműbe, ahonnan a létavértesi önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították. A mentőszolgálat a sérültet kórházba szállította.  

Száz négyzetméteren égett az aljnövényzet vasárnap kora délután Kislétán a Gyöngyvirág utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar vasárnap délután Pocsajban, az Apáti telepen. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottál el a tüzet.

Egy raktárépületbe csapódott, majd kigyulladt egy autó vasárnap késő este Vámospércsen, a Debreceni utcában. Az autó teljes terjedelmében égett, a lángok átterjedtek az épület homlokzatára is. A nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az autóban ketten ültek, ők nem sérültek meg.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúnánási HTP, Püspökladányi HTP, Hajdúböszörményi KÖ