KEOP-5.6.0/12-2014-0021

A Projekt bemutatása

Az „Energetikai korszerűsítés a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági épületein” elnevezésű, KEOP-5.6.0/12-2014-0021 számú pályázat keretében két helyszínen kerül megvalósításra a tűzoltósági épület korszerűsítése: az Igazgatóság székhelyén, Debrecenben, a Böszörményi út 46-56. szám alatt, illetve az Igazgatóság Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltségén, a Bocskai u. 25. szám alatt.

A projekt fő célkitűzése a tűzoltósági épületek költséghatékonyabb működtetése a fenntartható fejlődés jegyében történő energetikai korszerűsítés által. A projekt időtartama alatt Debrecenben és Hajdúnánáson is sor kerül épületenergetikai fejlesztésekre (külső nyílászáró csere; külső hőszigetelés; fűtési rendszerek korszerűsítése, szabályozhatóvá tétele; automatikus helyi szabályozás kiépítése; fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, szabályozhatóvá tétele; és világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása) és megújuló energiaforrás hasznosítására (napkollektorok és napelemek alkalmazása). A projekt megvalósításával ezen épületek számára korszerű, energiatakarékos működés biztosítható, mely már középtávon is jelentős költségmegtakarítást eredményez.

A projekt elszámolható összköltsége 415.999.998 Ft, mely 100%-ban pályázati forrásból kerül finanszírozásra az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül.

Bővebb információ a programról: www.szechenyi2020.hu