Tegnap is vonultak a tűzoltók

2022. december 02. 09:06

Két tűzeset után, szén-monoxid mérgezéshez riasztották a tűzoltókat.

Kigyulladt egy munkagép Derecskén, a Dr. Mustó Sándor utcában tegnap. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők kézi tűzoltó készülékkel megkezdték a lángok megfékezését, végül a tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz keletkezett egy családi ház két szobájában Debrecenben, a Tegez utcában. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Csütörtökön késő délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetőleg szén-monoxid-mérgezés történt Hajdúböszörményben, a Hadházi utcában. Egy családi ház melletti, szobának berendezett melléképületben két embert találtak, az életüket már nem lehetett megmenteni. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket végeztek, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A melléképületben egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt. Mivel a melléképület nyílászárói csukva voltak, a nyílt égésterű fűtőeszköz környezetében nem volt biztosítva a levegő-utánpótlás, ezért mérgező szén-monoxid keletkezett.