Tűz volt tegnap is

2022. augusztus 09. 09:36

Tűz volt Debrecen belvárosában, Derecskén pedig este gyulladt ki egy üzem.

Hétfőn délután tűz keletkezett egy debreceni bevásárlóközpont tetején. A napelem melletti kapcsolószekrény égett. A debreceni hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat. Az épületben körülbelül ezerötszáz vásárló volt, ők elhagyták a központot a beavatkozás idejére.

Esztáron, a Kárpát utcában egy tárolóban volt tűz. Szalma, széna és takarmány égett. A tüzet a berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el.

Egy nagyméretű faág hasadt le hétfőn a debreceni Dózsa György utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat. 

Két autó ütközött össze Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Hosszúpályiban, a Homok utca végében akácerdő aljnövényzete égett ezer négyzetméteren. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat kéziszerszámokkal.

Egy üzemben keletkezett tűz hétfőn este Derecskén, a Nyúl utcában. A berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos, valamint a konyári önkéntes tűzoltók öt vízsugárral határolták körbe az épületet. Egy százötven és egy harminckét négyzetméteres helyiség lángolt, melyben cirok és faanyagok voltak. A tűz az udvaron található faforgácsra és fahulladékra is átterjedt. A tűzoltók végül kora hajnalra fékezték meg a lángokat. 

Hajdúböszörményben, az Erdélyi utcában egy fa az úttestre dőlt. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították az fát.