Augusztus első hétvégéjén történt

2022. augusztus 08. 10:56

Pénteken, szombaton és vasárnap is folyamatosan vonultak a tűzoltók.

Pénteken egy öt méter mély aknába esett egy ember Debrecen-Kismacs külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltók kosárhordágy segítségével felhúzták a sérültet és átadták a mentőszolgálatnak.

Pocsajon, az Apáti telepen égett a száraz avar, a létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy fűzfa tíz méteres ága lehasadt Debrecenben, a Meggyfás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították a faágat. 

Nádudvaron, a Jókai utca végében kommunális hulladék égett háromszáz négyzetméteren. A püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották a tüzet. Berettyóújfaluból és Debrecenben is érkeztek plusz vízszállítók a helyszínre.

Ötszáz négyzetméteren égett a gaz pénteken Egyeken, a Dankó Pista utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy faág hasadt le Debrecenben, a Görömbei András utcában. Motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt a debreceni hivatásos tűzoltók.

Szombaton reggel egy hektáros terület égett Nádudvarnál, a Jókai utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Nádas égett Püspökladányban, a Keleti utca végében. A tűz a csatornapartról átterjedt búzatarlóra is. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy tizenkét méter magas fa az úttestre dőlt Debrecen közelében, a 4-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók  láncfűrésszel avatkoztak be.

Két nyaralóban keletkezett tűz szombaton Hajdúszoboszló és Kaba között, a Keleti Főcsatorna partjánál. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarakkal oltották a tüzet. Az egyik épületet teljes terjedelmében lángolt, a másik nyaraló tetőszerkezete és a hozzáépített filagóriája égett. Az épületben tartózkodók időben ki tudtak menni a házból, így nem sérültek meg. 

Késő este Ártándnál, a Határ úton egy fa az úttestre dőlt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Debrecenben, a Létai úton akácfa dőlt vasárnap az úttestre. A forgalmi akadályt képező fát a debreceni hivatásos tűzoltók vágták ki.

Tizenkét méteres faág hasadt le a játszótéren Debrecenben, az Ormós Lajos utcában. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Megbontotta a szél egy társasház homlokzatát a debreceni Zöld utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a meglazult részeket.

Négyezer négyzetméteren lángolt az avar és a bozótos vasárnap Nádudvaron, az Alkotmány utcában. A tűz hulladékot és autógumit érintett. A püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a tüzet légzőkészülékben. Munkájukat a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Ezer négyzetméteren égett az avar Hajdúhadházon, a Péter kertben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Hajdúböszörményben, a Bem József utcában faág hasadt le, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vágták le láncfűrésszel.