Elismerték az alkotókat

2022. május 25. 15:11

Idén tavasszal ismét kihirdette az alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, amelyre ismét sok rajz érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

Több mint kétszáz alkotás érkezett be, melyből nehéz volt kiválasztani a legjobbakat a megyei zsűrinek. Az elbírálás során figyelték a kreativitást, a kidolgozást és az alkotás társadalmi üzenetét is. Szabadkézi rajz kategóriában három korcsoportban hirdettek eredményt. Óvodás korú gyerekek között harmadik helyezést ért el Pénzes Sára Borbála a Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, Egyekről. Második lett Rácz Luca Margit, a szintén a Szent János Katolikus Óvoda növendéke. A korcsoport első helyezettje és ezzel az országos döntőben a megyét képviseli Juhász Petra, a Simonyi Úti Óvodából, Debrecenből.

Iskolások közül harmadik lett Kovács Brigitta a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, második lett szintén a Kazinczyból Török Fruzsina, az első helyezett és ezzel az országos versenyen is induló Kiss Anikó lett, a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

A 11 és 14 éves fiatalok között sok rajzból választott a zsűri. Harmadik lett Dombi Karolina Rebeka, a Zeleméry László Általános Iskola tanulója, Hajdúböszörményből. Második helyezést ért el Ráduly Cintia, a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, Biharkeresztesről. A korcsoport első helyezettje lett és alkotásával a megyét képviseli Szabó Lara, az Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Kismarjai Bocskai István Tagiskolájából.

Egyéb kézműves alkotás kategóriájából a Zeleméry László Általános Iskola csapata lett a harmadik, készítők Lakatos Melissza, Sipos Gergő Ákos és Tiba Csaba. Második helyezett lett a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából Uzdi Mátyás István. A korcsoport első helyezettje pedig Uzdi Dávid lett, aki szintén a Kazinczy tanulója.

Elismerték még egyéb kategóriában Juhász Péter alkotását is, aki szintén első lett korosztályában. Ő a Debreceni Hatvani István Általános Iskola tanulója. Irodalmi alkotás kategóriában is kevesebb pályázat érkezett, Menyhárt Tímea, a Medgyessy Ferenc Gimnázium tanuló novellája ettől függetlenül is megérdemelte az első helyezést, így ő is képviseli Hajdú-Bihar megyét az országos döntőben.