Tűz a megyében

2022. május 19.

Szabadtéri tűz a megye több pontján, Nádudvaron pedig egy házban keletkezett tűz.

Egy hat méteres fa az úttestre dőlt Létavértesen, a Szél utca végében. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Tegnap Balmazújváros és Tiszacsege között ezer négyzetméteren égett a nádas és a gaz. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Földes és Hajdúszovát között is a nádas égett három hektáron, a püspökladányi hivatásos tűzoltókra volt szükség. Az egységek kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották a lángokat, amelyek a szélben gyorsan terjedtek. Száraz avarban és fiatal akácosban is tűz volt tegnap Bagaméren, az Irinyi utca végében. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották a tüzet. Egy hektáron égett a gaz Bihartorda és Sáp között, oda a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység itt is kéziszerszámokkal és vízsugárral oltotta el a lángokat. Később Sáp külterületén a nádasban keletkezett tűz, melyet a püspökladányi tűzoltók fékeztek meg.

Este Nádudvarra, a Szabadság utcába riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat. Egy családi ház nádszövetes sárpadlás födéme égett harminc négyzetméteren. A tűzoltók a födémet megbontották, eloltották a tüzet, ezzel egy időben egy gázpalackot is kivittek az épületből. A ház lakói nem sérültek meg, ideiglenesen rokonokhoz költöztek.