Sok baleset volt tegnap

2022. január 12.

A havas, szeles időjárás miatt kedden sok műszaki mentésre riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar megyében. 

Kedden hajnalban egy kamion az út szélére húzódott Püspökladány közelében, majd induláskor keresztbe fordult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével segítettek a kamionnak elindulni. Reggel Nyírmártonfalván, a Zúgó utcában két hat méter magas fa telefonkábelre dőlt, a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik láncfűrész segítségével eltávolították a fákat. Lesodródott egy autó az útról Létavértes külterületén. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik elvégezték a jármű átvizsgálását és áramtalanították azt. Szintén lecsúszott az útról egy autó Nádudvar külterületén is. A püspökladányi hivatásos egység vonult, majd elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította. Egy kamion Berettyóújfaluban, a Széchenyi utcában az úttesten keresztbe fordult, ezzel forgalmi akadályt képezett. Riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik egy erőgép segítségével kimozdították a kamiont, így a forgalmi akadályt megszüntették. Később Biharkeresztes külterületén egy kisteherautó az árokba hajtott, majd felborult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. A kisteherautó átvizsgálásra és áramtalanítására avatkoztak be. Csokoládét szállító teherautó borult az árokba Komádiban, az Ibolya utcában kedden délelőtt, a forgalmat akadályozta, ezért riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat. Az egység erőgép segítségével megszüntette az akadályt. A karácsonyi díszvilágítás lazult meg a szélben Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik kosaras jármű segítésével avatkoztak be. Két autó ütközött össze Püspökladány külterületén délután. Az egyik autóba utazók nem tudtak önállóan kiszállni, beszorultak a roncsba. A püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az utasokat, majd átadták őket a mentőszolgálatnak.

Eloltott kéménytűz után riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat kedden délután Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában található családi házhoz. Az egységek kiérkezése előtt a ház lakója a kéménytüzet megfékezte. A tűzoltók a kéményt átvizsgálták, ahol nagy mennyiségű lerakódott kormot találtak, amely dugulást okozott. A család ideiglenesen rokonokhoz költözött. 

Egy lakatlan házban használati tárgyak és ruhanemű égett Hosszúpályiban, a Bagosi utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.