Változatos napon vannak túl tűzoltók

2021. december 01. 08:51

Közúti balesetek, kidőlt fák, macskamentés és eldugult kémény miatt is riasztották a tűzoltókat.

Egy kenyereket szállító autó az árokba borult Nyíracsád és Nyíradony között kedd hajnalban. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt.  

Délelőtt Püspökladányban, a Petri Pál utcában egy akácfa dőlt meg a kerékpár út felé, a forgalmat veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Egy személyautó parkoló autónak ütközött Debrecenben, a Sumen utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el. 

Debrecenben, a Borbíró téren két autó ütközött össze kedden kora délután. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket, majd kéziszerszámok segítségével kinyitották az egyik autó ajtaját, így az utas ki tudott szállni. A másik autó két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Tegnap délután Püspökladányban, a Kölcsey Ferenc utcában egy családi ház vaskandallójába begyújtottak, a füst azonban a lakótérbe és a padlástérbe távozott. Hívták a püspökladányi hivatásos tűzoltókat, akik átvizsgálták kéményt, tűz nem volt, a kémény azonban eldugult, így az abban lévő tüzelőanyagot eltávolították és átszellőztették a házat.

Egy kémény fedlapjára mászott egy macska Debrecenben, a Pápai József utcában, tíz méteres magasban volt, nem tudott lejönni. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át leszedték a macskát.  

Tíz méteres fa az úttestre dőlt Debrecen külterületén, a Panoráma úton kedd este. A debreceni hivatásos tűzoltók tíz méteres fa az úttestre dőlt, a motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP