November utolsó hétvégéje

2021. november 29. 09:06

A hétvége csendesebben telt a megszokottnál. Nagyobb részt vasárnap vonultak a tűzoltók.

Péntek hajnalban Debrecen külterületén, a M35-autópályáról a szalagkorlátot átszakítva egy árokban a feje tetején állt meg egy kamion. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik nyomatóhenger és feszítő-vágó segítésével kiszabadították a kamion vezetőjét az összeroncsolódott fülkéből. 

Szombat délben Püspökladányban, a Petri Pál utcában egy melléképületben keletkezet tűz. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Vasárnap egy garázs égett teljes terjedelmében Hajdúsámsonban, az Alkotmány utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltották el a tüzet.

Biharnagybajom és Nagyrábé között egy tíz méteres fa az úttestre dőlt, a közúti forgalmat veszélyeztették. A püspökladányi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Vasárnap délután Nyíradony külterületén, a Nagypóka tanyában egy kilencszáz négyzetméteres csarnok tetőszerkezete égett. A nyíradonyi, a debreceni, a nyírbátori hivatásos és szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak. A tűzoltók légzőkészülék használata mellett dugólétrán át három vízsugárral oltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Segner téren vasárnap este. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a baleset három résztvevőjét további vizsgálatokra kórházba szállította.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP