Műszaki mentések és avartüzek voltak a hétvégén

2021. október 25. 08:39

Számos avartűz miatt érkezett riasztás a hétvégén, de a a pénteki viharos szél is sok munkát adott a megye tűzoltóinak.

Pénteken délelőtt több helyre is vonultak az egységek, ahol faágat kellett eltávolítaniuk. Debrecenben, a Köntösgát soron egy nyárfáról tört le több ág. A debreceni Monostor utcában a gyalogos forgalmat veszélyeztették a faágak, a berettyóújfalui József Attila utcában egy nyírfa ága hasadt le, de a magasban fennakadt, ezért kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. Kaba külterületén a korábbi viharos szél leszakított egy molinót, a püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a lelógó elemet. 

Három autó ütközött össze péntek délben Debrecenben, a Sámsoni úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Egy autó az árokba, majd szántóföldre hajtott péntek délután Báránd és Kaba között. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik elvégezték az áramtalanítást.

Kukoricatarló égett Egyeken, a Fasor utcában. A tűz átterjedt a csatornapartra, ahol kigyulladt a nád és a gaz is. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Hajdúhadházon, a Temető utcában avar égett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Foltokban égett a kukoricatarló Derecskén, a Bethlen Gábor utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Késő este Debrecenben, az Egyetem sugárút és a Füredi út kereszteződésében egy autó és egy kisteherautó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Szombat reggel riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat Bárándra a Táncsics utcába, ahol száz köbméteren összehordott növényi hulladék égett, az egység két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt a gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Gárdonyi Géza utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le a faágat.

Hajdúböszörményben, a Baross Gábor térre vonultak a város hivatásos tűzoltói, ahol egy faágat kellett eltávolítaniuk szombat délután.

A Püspökladány és Báránd közötti külterületen négyszáz négyzetméteren égett az avar és a gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Negyven négyzetméteren égett az aljnövényzet Hosszúpályiban, a Sport utcában. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral avatkoztak be. Bárándon a Vörösmarty utcában is égett az avar, itt a püspökladányi tűzoltók oltották el a tüzet.

Ötven négyzetméteren lángolt az aljnövényzet tegnap délután Tetétlen külterületén. A helyszínre a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

Távközlési oszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap késő este Hajdúszoboszlón a Nap utcában. A helyszínre a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik rögzítették a megdőlt oszlopot.