Csendes volt a hétvége, vasárnap már beavatkozniuk sem kellett a tűzoltóknak

2021. szeptember 20. 09:10

Pénteken több lehasadt faág miatt riasztották a tűzoltókat, szombaton pedig két műszaki mentésre vonultak.

Péntek reggel Debrecenben, a Holló János utcába riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Egy faág lehasadt három parkoló autóra esett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Meglazult a vakolat egy társasház oldalán és egy darabok egy autóra esett Berettyóújfaluban, a József Attila lakótelepen. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolítottál el a meglazult vakolat részeit.

Fa miatt vonultak délután Debrecenben, a Nagyerdei körútra a tűzoltók. Az Egyetem bejárata előtt egy nagy fa egyik ága leszakadt és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltó eltávolították az ágat.

Balmazújvároson, a Csokonai utcában egy lemez darabot szakított le a szél. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a még meglazult lemezeket kéziszerszámokkal távolítottak el.

Tűz keletkezett egy második emeleti erkélyen Hajdúszoboszlón, a Major utcában péntek délután. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére már az ott lakók a tüzet eloltották, így az egység az utómunkálatokat végezte el.

Szennyvízaknába esett egy kiskutya Komádiban, az Árpád utcában. Szombat délután riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat, akik egy kötél és kéziszerszámok segítségével kimentették a kutyát. Majd ideiglenesen befedték az aknát, a további balesetek megelőzése céljából.

Késő este egy autó sodródott le az útról, majd fának csapódott Debrecen külterületen. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet átvizsgálták, áramtalanították, majd a kidőlt fát is kivágták.