Műszaki mentés és tűzoltás is volt tegnap

2021. június 17. 09:28

A megye több laktanyájába is megszólaltak a szirénák. Vonultak szerdán a hajdúböszörményi, a berettyóújfalui, a püspökladányi és a debreceni hivatásos tűzoltók, valamint a balmazújvárosi önkormányzati egységek is.

Szerdán hajnalban Debrecenben, a Majoránna utcában egy kis ház égett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Földesen, a József Attila utcában egy kutya feje a kerítés közé szorult, gazdája nem tudta az állatot kiszabadítani. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik csapszegvágóval avatkoztak be. A kutya nem sérült meg.  

Nádudvaron, a Puskin utcában egy családi ház melléképületében egy mosógép füstölt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást és egy vízsugárral megfékezték a tüzet.

Egy balmazújvárosi családi ház több szobájában is berendezési tárgyak égtek szerda délután. A város önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.  Az egységek az épületből egy gázpalackot is sikeresen kihoztak. A tűzben nem sérült meg senki.

Szerda délután Tépe külterületén két személyautó ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat hat embert szállított kórházba. A műszaki mentés idejére a rendőrség teljesen lezárta a 47-es számú főút érintett részét.

Egy ikertörzsű fenyőfa egyik törzse lehasadt Debrecenben, a Melith utcában. A fa egy épületre dőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, Berettyóújfalui HTP, Hajdúböszörményi KÖ