A hétvégén történt

2021. május 17. 08:01

Pénteken, szombaton és vasárnap is vonultak a tűzoltók. Gázszivárgás miatt Püspökladányba és Debrecenbe is riasztották az egységeket.

Pénteken délelőtt Püspökladányban, a Szondi utcában távközlési kábel fektetése közben egy hatvanhárom milliméter átmérőjű gázvezetéket vágtak át. A püspökladányi tűzoltók száz méteres körzetben biztonsági zónát jelöltek ki. Az érintett területen tíz lakóházból, valamint egy iskolából kellett a gyerekeknek és a felnőtteknek az épületet ideiglenesen elhagyniuk. A gázszolgáltató kiszakaszolta a sérült részt. A helyreállítás ideje alatt, mely körülbelül négy órát vett igénybe, háromezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás. 

Gáborján és Szentpéterszeg között egy kis tehergépkocsi árokba csúszott és a tetején landolt szombat hajnalban. Az autóban csak a gépjárművezető tartózkodott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők kiemeltek. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be.

Szombaton kora reggel Hajdúhadházon, a Liget utcában egy nagyméretű fa ága útra dőlt, forgalmi akadályt képezett, amit a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Szombaton délelőtt Debrecenben a repülőtér melletti füves területen fűkaszálás közben egy gázcsonk megsérült. A debreceni tűzoltók kiérkezése előtt a repülőtéri tűzoltószolgálat szakemberei a csapnál elzárták, és egy védősugarat szereltek védelmi célból. A tűzoltók méréseket végeztek, gázkoncentrációt nem mértek. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A repülőtér üzemszerű működését az esemény nem befolyásolta.

Vasárnap délben egy üzemben tűz keletkezett Derecskén, a Dózsa György utcában. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntes tűzoltók vonultak. A tűzoltók egy vízsugárral és két porral oltó készülékkel oltották el a lángokat. 

Fotó: Püspökladányi HTP, Hajdúböszörményi KÖ