Egyre több a szabadtéri tűz

2021. február 25. 09:26

Több szabadtéri tűzhöz is riasztották tegnap a tűzoltókat. A hivatásos egységek mellett az önkéntesek is helyt álltak ismét.

Kora délután Hajdúhadházon, a Nyárfa utca végében az avar égett harminc méter hosszan. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kétezer négyzetméteren égett egy családi ház kertjében az avar Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Zelemér utcában. A hajdúböszörményi út kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nyolc méteres fa egy telefonvezetékre dőlt Debrecen és Bánk között. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Késő délután Hosszúpályiban, a Homoktelepen egy vasúti töltés mellett égett az avar. A debreceni hivatásos, a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a két hektáros területet.

Széna és lucerna bálák égtek egy közel száz négyzetméteres melléképület tároló részében, tegnap este Földesen, a József Attila utcában. A földesi önkéntes tűzoltók mellett a püspökladányi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület egyik részében tizenöt sertés volt elhelyezve, de a tűzben nem sérültek meg. 

Fotó: Hajdúböszörményi KÖ, Püspökladányi HTP