Lakástűzzel indult a hétvége

2021. január 18. 08:56

Kisebb tűzesetek és műszaki mentések miatt is szóltak a szirénák a hétvégén.

Pénteken Köröszegapátiban, a József Attila utcában egy falba épített cserépkályha fölött a fagerenda izzott. A komádi önkormányzati tűzoltók a kibontott fagerendát egy vízsugárral oltották el. 

Berettyóújfaluban a Kálvin téren egy általános iskola udvarán egy közel huszonöt méter magas fa ágai jelentettek veszélyt az épületre és az ott tartózkodó gyerekekre.  A berettyóújfalui tűzoltók motoros láncfűrésszel és gépezetes tolólétra használatával távolították el a sérült farészt. 

Hajdúsámsonban egy családi ház egyik szobájának kéménybekötésénél a háztető és födémszerkezete gyulladt ki pénteken késő este. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Kihoztak a tűzből két gázpalackot is. A lakásban három ember él életvitelszerűen, akik szomszédokhoz költöztek. 

Szombaton, Debrecenben a Hodászi Lukács utcában egy személyautó az útról lecsúszva egy tűzcsapnak ütközött és azt kitörte. A debreceni hivatásos tűzoltók az autót a tűzcsapról kézi erővel leemelték, majd a szomszédos udvarra folyt, a lakóépület állékonyságát is veszélyeztető, jelentős mennyiségű vizet kiszivattyúzták. 

Hajdúszoboszló külterületén, a 4-es számú főút kétszázkilences kilométerszelvényénél, egy közlekedési jelzőlámpánál várakozó személyautóba hajtott egy kisteherautó szombaton délben. A tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását végezték el. 

Egy családiházhoz épített melléképület kéményének környezete izzott vasárnapra virradó éjjel Berekböszörményben, a Köztársaság utcában. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral megszüntették a veszélyhelyzetet. 

Egy öt köbméteres konténerben tárolt szemét kapott lángra tegnap kora este Debrecenben a Vámospércsi úton egy telephelyen. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.   

 

Fotó: Debreceni HTP; Berettyóújfalui HTP