Keddi szirénázás

2021. január 13. 08:55

Szén-monoxid szivárgáshoz és tűzesetkehez vonultak a tűzoltók kedden.

Egy családi ház fürdőszobában jelzett időben a szén-monoxid-érzékelő tegnap hajnalban Debrecenben, a Pipóhegy utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a házban. A mérések kimutatták a mérgező gázt a levegőben. A gázszolgáltató munkatársai kizárták a meghibásodott készüléket a rendszerből. A mentőszolgálat a ház lakóit megvizsgálta, akik nem sérültek meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása közben az épület egyik helyiségében egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.  

Egy hetedik emeleti lakásban egy kismegszakító égett Debrecenben, a Fényes udvarban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átszellőztették a lakást. Az emeletes házból hetven ember hagyta el lakását a beavatkozás idejére, ők addig egy melegedő buszban várták, hogy visszatérhessenek otthonaikba. Az érintett lakásból három ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Fotó: Debreceni HTP