Mérgező gáz volt egy családi házban

2020. október 20. 08:34

Reggel szén-monoxid miatt vonultak a tűzoltók, utána közúti balesethez, majd délután egy lakástűzhöz riasztották őket.

Hétfő hajnalban egy lakatlan házban keletkezett tűz Újlétán, a Rákóczi utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Erős gáz szagot éreztek egy családi ház pincéjében tegnap reggel Debrecenben, a Homok utcában. Az ott élő család hívta a segélyhívót. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a házhoz, akik méréseket végeztek. A kazán közelében a mérések kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A tűzoltók a házat átszellőztették. Az öt tagú családot a mentőszolgálat kórházba szállította, elsődleges információjuk alapján szén-monoxid mérgezést szenvedtek. A házban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Délelőtt Püspökladányban, a Déli sor és a Kaán Károly utcába kereszteződésében egy kisbusz két villanyoszlopnak ütközött, amelyek ettől az úttestre dőltek. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet, áramtalanították azt. Az oszlopokat pedig kézi erővel lehúzták az úttestről.

Egy családi ház előszobájában egy ott tárolt benzines kanna felrobbant hétfő délután Nyírábrányban, a Rákóczi utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották. Az egység az átszellőztetést végezte el. A házban tizennégyen laktak, ideglenesen rokonokhoz költöztek.

Fotó: Püspökladányi HTP, Nyíradonyi KÖ