Szombaton több tűz volt

2020. október 19. 09:43

Pénteken és vasárnap egy-egy beavatkozásra vonultak a tűzoltók, szombaton több tűzesethez riasztották az egységeket.

Villám csapott egy fába emiatt az kidőlt és a közúti forgalmat akadályozta péntek délelőtt Nyíradony és Balkány között. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fát kézi erővel lehúzták az útról.

Szombaton Debrecenbe, két utcába is riasztották a tűzoltókat, mert faág hasadt le. A Botond utcában villanyvezetéken támaszkodott egy faág, a debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat. A Nyugati utcában pedig egy kapubejáróra szakadt, a közlekedést akadályozta. A tűzoltók kézi erővel távolították el a négy méteres ágat.

Tűz keletkezett szombaton kora délután Berettyóújfaluban, a Petőfi utcában. Leégett az étel egy családi házban. A tűzoltók kiérkezése előtt az épületből egy idős embert egy rendőr menekített ki. A lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is, emiatt a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A mentőszolgálat a helyszínen megvizsgálta az ott lakót, aki nem sérült meg.

Délután leégett az étel egy lakásban, majd a tűz a konyhaszekrényre is átterjedt Debrecenben, a Domokos Lajos utcában. A lakásban egy ember tartózkodott, őt a tűzoltók kikisérték és átadták a mentőszolgálatnak. Információjuk szerint nem sérült meg. Tűz már nem volt, de füsttel telítődött a lakás, emiatt a megyeszékhely hivatásos tűzoltói átszellőztették a lakást és a lépcsőházat.

Este Konyár-Sóstón, a Deák Ferenc utcában egy családi ház mellé épített kazánházban keletkezett tűz. A berettyóújfalui hivatásos és létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz átterjedt a lakóház födémszerkezetére is, emiatt a tűzoltók azt megbontották kéziszerszámokkal. A tűzben nem sérült meg senki, az ott élő három ember azonban ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Vasárnap reggel két autó ütközött össze Debrecenben, a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mindkét sofőrt kórházba szállította. A balesetben egy elektromos kapcsolódoboz és egy lakossági gáz nyomáscsökkentő is megsérült. A tűzoltók a golyós csap elzárásával megszüntette a szivárgást. A helyszínre vonultak az áram és a gázszolgáltató szakemberei is, akik a hibát elhárították.

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP, Nyíradonyi KÖ