Lakástűz

2020. október 15. 10:41

Szerda több tűzeset is volt a megyében. Hajdúsámsonban egy ember életét vesztette a tűzben.

Szerdán egy családi házhoz épített kazánház égett Debrecenben, a Pacikert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Szerda hajnalban Nyíradony és Nyírlugos között több fa az úttestre dőlt, emiatt azokat a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak el kellett távolítani motoros láncfűrésszel. Hajdúböszörményben, a Géza fejedelem és az Erdély utcák kereszteződésében egy fa szintén az úttestre dőlt, a közúti forgalmat veszélyeztette. Ott a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Reggel Hajdúszoboszlón, a Lehet utcában egy fűzfa okozott gondot, teljes szélességében lezárta az utat. Debrecenben, az István úton pedig egy tizenöt méteres fa a kerékpár útra dőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát az úttestről.

 Egy kistestű kutya feje egy kerítés alá szorult szerdán Hajdúhadházon, a Radnóti Miklós utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az ebet.

Debrecen külterületén, a 4805-ös számú útról egy autó lesodródott és fának ütközött szerda délelőtt. A sofőrt az összeroncsolódott autóból a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Tűz keletkezett tegnap délelőtt egy családi házban Hajdúsámsonban, az Arany János utcában. Az épület teljes terjedelmében lángolt. A tűz idején két ember volt odabenn, egy lakót egy rendőr és egy szomszéd segített ki a házból. A lángoló épületbe a debreceni hivatásos tűzoltók mentek be, akik egy sérültet vittek ki, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, de az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési körülményeit a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálat keretében vizsgálja.

Hajdúszoboszlón, a Damjanich utcában egy kigyulladt autóhoz riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat.


 

Fotó: Debreceni HTP, Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy