Nagyrészt műszaki beavatkozás volt a hétvégén

2020. szeptember 28. 09:03

A három nap alatt nagyon sok riasztás volt, tűz és rengeteg műszaki beavatkozáshoz vonultak a tűzoltók.

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken reggel Ebes közelében a 4805-ös számú főúton. Az egyik autó az ütközés következtében a tetejére borult. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a felborult autót a kerekeire állították. Az eset során nem sérült meg senki.

Veszélyesen meglazult egy erkély fém tartószerkezete péntek délelőtt, Debrecenben, a Bethlen utcában. A benne található üveg elemek a gyalogos forgalmat veszélyeztették. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével eltávolították a veszélyes üvegdarabokat.

Kigyulladt egy családi ház egyik helyisége és az ott tárolt berendezési tárgyak is égtek péntek délelőtt Debrecenben, a Zöldmező utcában. A tűz az ingatlan tetőszerkezetébe is belekapott. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az épületből két gázpalackot is kihoztak.

Lehasadt egy faág péntek délelőtt Hajdúszoboszlón, a Törökdomb utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kihúzós létrán, motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyes ágat.

Leszakadt egy faág, és a lombkoronán fennakadt pénteken kora délután Debrecenben, a Földi János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. Berettyóújfaluban, a Bessenyei lakótelepen egy tíz méter magas fán akadt fenn egy lehasadt ág. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétrán át kéziszerszámokkal távolították el a faágat.

A nádas égett ötszáz négyzetméteren péntek délután Földesen, a Dankó utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Villanyvezetéket szakított le egy lehasadt faág tegnap délután Debrecenben, a Vadgalamb utcában. A helyszínen az áramszolgáltató szakemberei a sérült vezetéket leválasztották, a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat. Az eset miatt mintegy háromszáz fogyasztónál szünetelt ideiglenesen az áramszolgáltatás.

Püspökladányban száz négyzetméteren égett az avar pénteken kora este a Kölcsey Ferenc utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Kerékpárútra zuhant egy nyolc méteres fa ága pénteken kora este Balmazújvároson, a Kossuth téren. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel emelőkosaras jármű segítségével avatkoztak be. 

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere péntek éjszaka Debrecenben, a Derék utcán. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Lehasadt egy nyolc méter magas fa ága szombaton reggel Konyáron, a Szőlőskert utcában. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak. A veszélyes ágat láncfűrésszel távolították el.

Lesodródott az útról, és egy közlekedési jelzőtáblát kiütött egy személygépkocsi szombat délelőtt Balmazújvároson, a Nádudvari utcában. A balmazújvárosi hivatásos tűzoltók a sérült járművet átvizsgálták, és áramtalanították. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított. 

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt az M35-ös autópályán. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben. A járművekben hárman ültek, akik közül mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Lehasadt egy tizenöt méter magas fa ága vasárnap délelőtt Hajdúhadházon, a Kossuth utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámok segítségével távolították el a gyalogos forgalmat veszélyeztető növényt. 

Egy ásott kútba zuhant egy kiscica vasárnap délelőtt Püspökladányban, a Balaton utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrát helyeztek a kút mélyére, amelyen keresztül a cica önállóan kimászott a szabadba. A macskának az ijedtségen kívül más baja nem lett. Az gazdátlan állatot a helyszínen beavatkozó püspökladányi hivatásos tűzoltó örökbe fogadta.

Teljes terjedelmében égett egy közel tíz négyzetméteres faépület vasárnap kora délután Debrecenben, a Balogh Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Debrecenben, a Tímár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Fotó: Balmazújvárosi ÖTP, Debreceni HTP, Püspökladányi HTP