Augusztusi hétvége

2020. augusztus 03. 08:55

Több közúti baleset, faágak és füst miatt riasztották vasárnap délelőtt a tűzoltókat.

Péntek délelőtt egy fűzfa több ága a forgalmat akadályozta Debrecenben, a Kanális utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágakat.

Fa miatt vonultak a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is. Hajdúböszörményben, a Désány István utcában egy tizenöt méter magas elkorhadt eperfa veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat. A fát a tűzoltók kivágták.

Egy autó beton szegélynek ütközött, majd a tetejére borult péntek délelőtt Debrecenben, az Epreskert utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt.

Nagyrábé külterületén tizenöt hektáron tarló lángolt és kétszáz darab nagy szalma körbála égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották péntek kora délután. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tűz továbbterjedését.

Ebes külterületén kétszáz négyzetméteren égett a száraz gaz. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat péntek délután.

Közúti balesethez riasztották péntek délután a debreceni hivatásos tűzoltókat. Debrecen külterületén egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A tűzoltók átvizsgálták az autót és áramtalanították azt. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Szombat délelőtt Hajdúszoboszló külterületén négy autó ütközött össze a 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azokat. A balesetben öt ember megsérült őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentés idejére rendőrség lezárta az érintett útszakaszt.

Egy személyautó utastere izzott be Létavértesen, a Katona József közben, egy családi ház udvarán. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos megkezdte az oltást kerti slaggal, majd a tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Kigyulladt egy mozdony motortere szombat kora délután a bárándi vasútállomáson. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Sárrétudvari külterületén búzatarló lángolt szombat délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, mert a tarlótűz körbálákat is veszélyeztetett az egységek kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy autó fának ütközött Gáborján és Hencida között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki.

Több faág leszakadt és veszélyeztette a forgalmat vasárnap délelőtt a debreceni Dienes János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták az ágakat.

Debrecenben, az Egyetem sugárútra riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Füst szivárgott egy lakásból, emiatt vonult az egység. A lakásban élő idős ember elesett a kádban, emiatt égett le az odakészített étel. A tűzoltók kiemelték a sérültet, a mentőszolgálatnak átadták, majd a lakást és a lépcsőházat kiszellőztették.
 

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Létavértesi OTP