Égett a garázs teteje

2020. július 28. 07:36

Egy melléképület tetőszerkezete égett szinte teljes terjedelmében.

Debrecenben a Berzsenyi utcában egy harminc négyzetméter alapterületű melléképület tetőszerkezete égett. A tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tüzet vélelmezhetően elektromos zárlat okozta. 

Hétfőn éjjel Debrecenben az Árpád téren egy járdára borult fát kellett a debreceni hivatásos tűzoltóknak eltávolítaniuk, illetve egy másik sérült farész veszélyesen parkoló autóra dőlt, amit motoros láncfűrésszel vágtak le. 

Reggel Létavértesnél a 4814-es számú út tizenkilences kilométerszelvényénél egy fa ága rálógott az úttestre, nehezítve ezzel a közlekedést. A létavértesi tűzoltók a sérült fareszt eltávolították. 

Debrecenben a Cívis utcán az esőzés hatására egy hét méter magas akácfa dőlt meg veszélyesen, amit a megyeszékhely tűzoltói láncfűrésszel vágtak le. 

Hajdúböszörményben  a Külső- Debreceni utcán egy hat méteres faág dőlt az úttestre. A hajdúböszörményi tűzoltók láncfűrésszel használtak a sérült farész eltávolítására. 

A Dienes János utcán tizenkét méter magas fa ágai szakadtak le, és veszélyeztették a gyalogos forgalmat. A tűzoltók motoros láncfűrész használatával hárították el a veszélyt. 

Debrecenben az István úton egy játszótér melletti fán több ág volt leszakadva, meghasadva, amit a tűzoltók kéziszerszámokkal távolítottak el .

A Honvéd utcában is leszakadt egy fa ága, az utat elzárta és egy személyautó tetejére is rá esett. A tűzoltók a faágat eltávolították, és az úttestet megtisztították.

A Közép utcában egy tizenkét méter magas fa lehasadt ágait kellett eltávolítaniuk a tűzoltókat.

A Pósa utcában körülbelül egy tizenöt méteres akácfa ága szakadt le és akadályozta ezzel a közúti forgalmat. A debreceni tűzoltók teljes útzár mellett láncfűrésszel avatkoztak be.

Hétfőn késő este Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy szállodában bejelzett a tűzjelző rendszer. Az épület első emeletén egy elektromos centrifuga motorja füstölt. Füst keletkezett a földszinten, az alagsorban és a medencetérben is. A tűzoltók a helyiségek átszellőztetését végezték el. Az épületben százhetvenketten tartózkodtak, akik folyamatosan térhettek vissza.  

 

Fotó: Debreceni HTP