Közúti baleset a hétvégén

2020. július 27. 08:07

A tűz és a vihar okozta esőzés mellett közúti balesethez is riasztották a megyeszékhely tűzoltóit hétvégén

Szombaton kora reggel Hajdúsámson és Debrecen között egy személygépjármű és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz ütközött össze. A buszon húszan, a személyautóban egy ember utazott. A debreceni hivatásos tűzoltók a busz vezetőjét emelték ki a járműből, és az autók áramtalanítását végezték el. 

Szombaton hajnalban, a Gyöngyike utcában egy családi ház mellett három négyzetméteren háztartási eszközöket és bútorokat égettek. A debreceni tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet. 

Nádudvaron az Ady Endre utcában egy személygépjármű égett tejes terjedelmében. A püspökladányi tűzoltók oltották el a tüzet. 

Szombaton Debrecenben az István útra, a Szív utcába és a Tócóskert térre is vonultak a megyeszékhely tűzoltói, ahol a megdőlt fa gyalogos illetve közúti forgalmat veszélyeztetett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel távolították el a forgalmi akadályt képező farészt.  

Kigyulladt egy elektromos kapcsolószekrény vasárnap délelőtt Debrecenben a Bethlen utcában egy tíz emeletes társasház első emeletén. A tűz átterjedt a bejárati ajtóra illetve a mellette lévő tárgyakra is. A debreceni hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat, majd szellőztető ventilátorral átszellőztették a lépcsőházat.  Az áramszolgáltató leválasztotta az érintett lakást az elektromos hálózatról. A társasház lakóinak otthonaikat nem kellett elhagyniuk.

A 47-es számú út negyvenhármas kilométerszelvényénél körülbelül két négyzetméteren kapott lángra a szemét, amit a berettyóújfalui tűzoltók vízsugárral oltottak el. 

Egy tíz méteres fa több ágát távolították el motoros láncfűrésszel a berettyóújfalui tűzoltók a Nefelejcs utcában, mivel a korhadt ágak veszélyeztették a gyalogos és kerékpáros forgalmat. 

A vasárnap esti vihar során lehullott csapadék miatt több esetben riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. A város számos pontján kellett az összegyűlt vizet szivattyúzniuk, így beavatkoztak a Monostorpályi, a Lóskúti, a Tegez és Földi János utcában is. 

A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltóknak is adott feladatot a vihar. A városban a Petőfi és a Szoboszlói utcában, valamint az Északi soron volt szükség segítségre a víz eltávolításához. 

 

 

Fotó: Debreceni HTP