Tragikus baleset Berettyóújfalu közelében

2020. július 08. 10:05

Két balesethez és sok fakivágáshoz vonultak kedden a tűzoltók.

Kedd hajnalban sokat vonultak a tűzoltók. Egy fa az úttestre dőlt a debreceni Erzsébet utcában, Komádi határában az úttestre szakadt egy faág, Hajdúhadházon is a közúti forgalmat akadályozta egy fa. Hajdúszoboszlóra és Nyíradony közelébe is fa miatt vonultak a tűzoltók. Balmazújvároson egy nyárfa okozott gondot, míg Nyíradony és Nyíracsád között egy tölgyfa ágai szakadtak az úttestre. A hajdúszoboszlói Mátyás Király sétányon három parkoló autóra borult egy nagy fa, jelentős anyagi kárt okozva.

Kedd reggel árokba hajtott egy autó Püspökladány közelében a 4-es számú főútnál. Az árokban víz volt, így a személygépkocsi a a vízben elmerült. Egy ember ült benne, ő ki tudott mászni, majd az autó tetején várta meg a segítségére siető püspökladányi hivatásos tűzoltókat. Az útban lévő fáktól megtisztították a tűzoltók az árok szélét és dugólétrán át kimentették a bajbajutott sofőrt.

Berettyóújfalu és Földes között a 42-es számú főúton egy kamion, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, átvizsgálták a járműveket és a területet, majd elvégezték az áramtalanítást. A kamion és a teherautó sofőrje nem sérült meg, de a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Napközben is volt műszaki beavatkozás fák miatt, Debrecen több pontjára vonultak az egységek. A Fancsika tanyára, a Csigekert utcába, a Kossuth utcába, Külsővásár tére, a Vörösmarty utcába és a  Poroszlay útra riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Minden esetben motoros láncfűrésszel vágták le vagy ki a veszélyt jelentő ágakat, fákat.

Hajdúböszörmény külterület, az M35 autópályán egy autó motorterében keletkezett tűz. A jármű három utasa időben ki tudott szállni, majd a tüzet elfojtották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egység az utómunkálatokat végezte el egy vízsugárral.

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP, Balmazújvárosi ÖTP, Püspökladányi HTP