Tűz nem, de műszaki beavatkozás volt kedden

2020. május 27. 09:27

Hajdúböszörményben, Balmazújvároson és Tiszacsegén is vihar miatt vonultak a tűzoltók. A püspökladányi egységet pedig balesethez riasztották.

Délután Hajdúböszörmény közelében az M35-ös autópályán egy fa az úttestre dőlt. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a fát kézi erővel eltávolították. Később a Középkert utcába riasztották őket, ahol a vihar miatt egy telefon kábel az útteste esett. Az egyeki önkormányzati tűzoltók is a viharos idő miatt vonultak Tiszacsegére, ott egy nyárfa hasadt meg az Ipar utcában, a villamos vezetéket veszélyeztette. Az áramszolgáltató az érintett vezetéket kiszakaszolta, majd a tűzoltók a fennakadt faágat motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Balmazújvároson, a Debreceni utcában egy nagy fa egy lakóház tetejére szakadt, a balmazújvárosi önkormányzati egység avatkozott be motoros láncfűrésszel.

Lesodródott az útról és egy fának ütközött kedd délután egy autó Földes és Hajdúszovát között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították azt. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.
 

Fotó: Hajdúböszörményi KÖ, Püspökladányi HTP