Csendes hétvége

2020. május 25. 08:15

Kisebb avartüzek, két kidőlt fa és egy kigyulladt szénatároló adott elsősorban munkát a megye tűzoltóinak ezen a hétvégén.

Pénteken délelőtt Konyár és Derecske között a vasúti pályára dőlt egy fa, amit a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók távolítottak el. Bagamérban megközelítőleg másfél hektáron égett a száraz gaz, aljnövényzet. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat. Bocskaikertben a Pacsirta utcában égett a gaz körülbelül háromszáz négyzetméteren. A debreceni tűzoltók oltották el. Fülöp-Bánházán a fülöpi és a nyíradonyi tűzoltók avatkoztak be, ahol ötszáz négyzetméternyi területen égett az aljnövényzet.
Pénteken kora délután Debrecenben a Vágóhíd utcán egy pecsenyesütő kapott lángra. A debreceni hivatásos tűzoltók vízsugárral avatkoztak be és négy gázpalackot távolítottak el a helyiségből.

Szombaton délben Nyírbogáton az Attila utcában egy családi ház udvarán keletkezett tűz. Az ott lakók kerti hulladékot égettek, de a tűz tovább terjedését megakadályozni nem tudták, így megközelítőleg kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A nyíradonyi tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet.

Létavértesen az út mellett égett a száraz gaz és avar. A füst a közúti közlekedést veszélyeztette.  A tüzet a létavértesi önkormányzati  tűzoltók fékezték meg.

Hajdúszováton egy ötven négyzetméteres faszerkezetű, cserép fedésű szénatároló égett teljes terjedelmében, a benne tárolt bálákkal együtt. A tűz átterjedt a mellette található, forgalomból kivont személygépjárműre is. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a tüzet.

Úttestre borult egy huszonöt méteres akáca vasárnap délelőtt Debrecenben a Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.
Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap délelőtt Berekböszörményben a Köztársaság utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.