Egy nagyobb baleset és kisebb tüzek voltak a hétvégén

2020. február 24. 07:51

Pénteken tűz és fa miatt vonultak az egységek, szombaton kisteherautó ütközött fának, vasárnap szabadtéri tűz volt a megyében.

Nagykerekiben, az Árpád utcában, egy lakóház tetőszerkezete égett péntek hajnalban. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Délelőtt Debrecenben, a Székely utcában egy nagyméretű fa gyökerestől kidőlt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel kivágták a fát, mert az a gyalogos és gépjármű forgalmat veszélyeztette.

Péntek este Létavértesen, a Nyárfás utcában egy családi ház padlásán a szigetelés izzott be, ezért riasztották a létavértesi önkormányzati tűzoltókat. Az egység a födémszerkezetet megbontotta, az izzást megszüntette.

Szombat reggel egy kisteherautó egy fának ütközött Debrecenben, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Délelőtt Debrecenben, a Kar utcában egy nyolc méter magas fa egyik ága lehasadt. A debreceni hivatásos tűzoltók kézifűrésszel vágták le az ágat.

Növényi hulladék égett Biharkeresztes külterületén vasárnap délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat egy vízsugárral.

Hajdúdorog külterületén tizenöt négyzetméteren a szalmabálák égtek vasárnap délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP