Egész nap szóltak a szirénák a hétvégén

2020. január 20. 09:37

Nagyon sok riasztás volt a hétvégén.

Pénteken a megye több pontján kellett fát, faágat eltávolítani a tűzoltóknak, mert azok veszélyeztetették és akadályozták a forgalmat. A püspökladányi egység Püspökladány és Sárrétudvari között avatkozott be, ahol egy fa nagyméretű ága az úttestre dőlt, ezzel részleges akadályt okozott. Később Sárrétudvari külterületére is a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, ott egy nyárfa ágait kellett levágniuk. A debreceni hivatásos tűzoltók Nagymacson, az Arató utcában távolítottak el faágat. Egy nyolc méteres fűzfaág melléképület tetejére szakadt. Az egység motoros láncfűrésszel vágta le az ágat. Nagyhegyes-Gyólyáson egy nagy fa villanyvezetékre dőlt. A szakemberek kiszakaszolták az érintett vezetéket, a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók pedig láncfűrésszel eltávolították az ágat. A kabai önkéntes tűzoltók is vonultak pénteken. A 4-es számú főúton egy faág veszélyeztette a közúti forgalmat. Később is erre az útszakaszra riasztották az egységet, a százkilencvennegyedik kilométerszelvénynél egy nyárfa dőlt az útra. A tűzoltók két láncfűrésszel távolították el a fát, majd tisztították meg az utat.

Délután egy családi ház tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében Hajdúsámsonban, a Gólya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók több gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, majd több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet. Az egység egy gázpalackot is ki tudott hozni a házból. A ház a tűz keletkezésekor üres volt, így nem sérült meg senki. A három szintes családi házban két felnőtt és öt gyerek lakott, ők ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Debrecenben, a Wesselényi utcában két autó ütközött össze pénteken kora este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket, majd elvégezték az áramtalanítást. A balesetben két ember megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Este kigyulladt egy családi ház padlástere Balmazújvároson, a Magdolna utcában. A padláson ruhaneműk és háztartási holmik égtek. A tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. A tűzben nem sérült meg senki, de a házban élő három felnőtt és négy gyerek rokonokhoz költözött átmenetileg.

Szombaton több leszakadt faághoz és kidőlt fához vonultak a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Balmazújváros közelében, Kabán, a 4-es számú főúton, Berettyóújfalu és Bakonszeg között, Debrecen és Hajdúdorog külterületén, Püspökladányban és Hajdúszoboszlón is a közúti forgalmat veszélyeztették a fák, faágak. Debrecennél egy leszakadt faágnak ütközött egy autó, a vezető nem sérült meg, a tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, ahogy a többi helyszínen is. A hivatásos és önkormányzati tűzoltók mellett a kabai önkéntesek is több káresetet felszámoltak.

Szombat délelőtt száz köbméter szalma égett Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet, munkájukat egy erőgép is segítette.

Balmazújvároson, a Dózsa György utcában egy harmadik emeleti lakás egyik ablaka lazult meg és a járókelőket veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a meglazult üveget kézi erővel távolították el.

Szombat délután Debrecenben, a Csemete utcában egy tízemeletes társasház második emeletén ételleégés történt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a hatékony átszellőztetést végezték el.

Berettyóújfaluban, a József Attila lakótelepen egy negyedik emeleti lakásban is leégett az étel. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott lévő a tüzet eloltotta, a tűzoltók a szellőztetést végezték el.

Késő délután Hajdúböszörményben, az Arad utcában egy családi ház szobájában keletkezett tűz. A tűz átterjedt ágyra, függönyre, berendezési tárgyakra és az egész ház füsttel telítődött. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet és átszellőztették a házat. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Vasárnap Földes külterületére vonultak faágak miatt a püspökladányi hivatásos tűzoltók. Őket riasztották Püspökladányba, az Attila utcába is, ahol egy ház udvarába egy nagyméretű fa bedőlt, egy távközlési vezetéket is leszakított.

Hajdúszoboszlón, a Tokay utcában informatikai kábel szakadt le és több faág a villanyvezetéken akadt fenn. A város hivatásos tűzoltóit riasztották.

Hajdúböszörményben, a Bél Mátyás utcában egy nagyméretű faág hasadt le, amely a közúti forgalmat veszélyeztette. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos egységek vonultak.
A Nagy-Bocskai szőlőben pedig egy faág egy lakóház tetejét veszélyeztette.

Balmazújváros, a Túzok utcában is faág hasadt le, a közúti forgalmat veszélyeztette, a balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Délután villanyóra szekrény égett Debrecenben, a Mathiász János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy porral oltóval oltották el a tüzet.

Nyírfa ága szakadt le Berettyóújfaluban, a Dózsa György utcában, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát.

Késő este Biharkeresztes külterületén a 42-es számú főúton egy nyárfa az úttestre dőlt. Egy autó belehajtott a fába. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Az autó vezetője nem sérült meg.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúnánási HTP, Berettyóújfalui HTP, Hajdúböszörményi KÖ, Hajdúszoboszlói KÖ, Balmazújvárosi ÖTP