Tegnap hajnalban is szólt a riasztás

2020. január 17. 09:17

Faágak miatt riasztották a tűzoltókat tegnap hajnalban, később pedig tűz, közlekedési baleset és szén-monoxid szólaltak meg szirénák.

Fa dőlt az úttestre Debrecen külterületén csütörtök hajnalban. Közúti forgalmat veszélyeztette. Motoros láncfűrésszel távolították el a fát a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók. Berettyóújfalu külterületén több faág esett a 42-es számú főút úttestére. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Debrecen külterületén a 3316-os számú úton is a közúti forgalmat veszélyeztette egy faág. A debreceni egység kézi erővel távolította el a faágat. Hajdúdorog külterületén egy nyárfa ága esett az útra. Forgalmi akadályt képezett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Nagymacs külterületén is nagyméretű faág hasadt le, közúti forgalmat veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányzati egység vonult a helyszínre, akik kézi erővel lehúzták a faágat az útról.

Délelőtt Nyírmihálydiban, a Debreceni úton egy tároló gyulladt ki. A debreceni hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a tároló teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Négy autó ütközött össze a debreceni Egyetem sugárúton tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították azokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Ismét időben jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap este Debrecenben, a Csapó utcában, egy lakás fürdőszobájában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották az ott lakók. Az egység méréseket végzet a lakásban, amelyek kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a levegőben. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a bent élők nem szenvedtek szén-monoxid mérgezést. A gázszolgáltató szakemberei ideiglenesen a fürdőszobai vízmelegítőt lezárták.

Fotó: Debreceni HTP, Balmazújvárosi ÖTP